לאחר הצו ראשון- הכנה לצה"ל

לאחר שתרגלתם את מערכת דפ"ר90 (הכנה למבחני הצו ראשון) ועשיתם את כל המאמצים הנדרשים על מנת להצליח בצו הראשון. ביצעתם את הצו ראשון והשלמתם את כל השלבים השונים בלשכת גיוס. הצלחתם לקבל הנתונים האישיים הגבוהים ביותר שיכולתם להשיג, בתקווה: קב"א 56, דפ"ר 90, פרופיל 97.

הגיע הזמן לגגל בגוגל ולהתחיל לשוטט באתרים של החילות השונים על מנת ללמוד על היחידות השונות: חיל הרגלים, חיל המודיעין, חיל האוויר, חיל הים, חיל הקשר והתקשוב, משטרה צבאית, חיל החינוך והנוער, חיל הרפואה, חיל הרבנות וכו'.

למידע נוסף: ויקפדיה, פורום מתגייסים ועוד שלל אתרים שונים.

קבלת החלטות

הכנה עצמית על מנת להגיע להחלטה הנכונה:

1. להביט בעצמכם בצורה אובייקטיבית כמה שניתן ולבחון מה הם התכונות והיכולות שלכם מבחינה מנטלית, פיזית ושכלית. לבחון מהם החולשות שלכם באותה מידה כמו שבוחנים את החוזקות שלכם. לאחר ש"בניתם" פרופיל לעצמכם בחנו מה אתם אוהבים לעשות, למה אתם נמשכים ובאילו תפקידים תמצאו את עצמכם מתלהבים ושמחים.

2. כעת עברו באתרים השונים שלמעלה או באתרים אחרים באינטרנט וסמנו את כל התפקידים השונים אשר מתאימים לפרופיל ולהעדפות שלכם. דרגו את התפקידים השונים בסדר יורד, כאשר הראשון יהיה התפקיד שאתם הכי רוצים ובסוף את העדפה האחרונה שלכם.

 3. לאחר שיש לכם רשימה של התפקידים השונים עליכם לקחת בחשבון את הנתונים שקיבלתם בעקבות הצו ראשון על מנת למנוע מצב שבו התאמצתם, השקעתם ואתם לא יכולים להתקבל לאן שרציתם [לדוג' כל חייכם רציתם להתקבל לקרבי אבל הפרופיל שלכם עומד על 64 אשר מונע ממכם זאת (כמובן שתמיד ניתן להגיש ערעורים), או אם קיבלתם קב"א הנמוכה מ-54 זה יכול למנוע ממכם לגשת ליחידות שונות במודיעין וכך גם בנוגע לדפ"ר]. אם נתקלתם בתפקיד שאתם לא יכולים להתקבל אליו יש לכם מס' אפשרויות: לפנות לגורמים אחראים ולנסות לשכנע אותם לקבל זימון (לא תמיד עוזר), לנסות לשפר את הנתונים דרך ערעורים ופניות רבות או לעבור לתפקיד הבא שמתאים לכם ואתם עומדים בדרישות שלו.

4. קיבלתם החלטה בנוגע לתפקידים שאתם רוצים להגיע אליהם מטייס ועד טבח בצה"ל, הגיע הזמן להתחיל לפנות לגורמים השונים אשר יוכלו להכניס אתכם למקומות הללו, אך על מנת להצליח להיכנס ליחידה לא מספיק לקבל את הזימון עליכם להיות מוכנים ולהיות במיטבכם.

הכנה במיונים לתפקיד

כל הכבוד! הצלחתם לקבל זימון או מיון ליחידה או לתפקיד שברצונכם להגיע, אך אל תשמחו יותר מדי, הדרך עד לתפקיד רצופה מהמורות שיש לעבור ולכן עליכם להתחיל להתכונן כראוי למיונים, גיבושים, ראיונות, זימונים והמבחנים השונים לתפקיד. לדוג' ביום הסיירות מגיעים כ- 400 נערים שבסופם רק 30 מקבלים גיבוש מטכ"ל ו-35 גיבוש שייטת (מספרים אלו לא קבועים, מי שמתאים יקבל זימון) – ולאחר הגיבוש אחוזי המתקבלים זהה ליום סיירות, ישנם תפקידים שקשה יותר להתקבל בהם כגון: טיס ומודיעין. מאות מועמדים מתכוננים עם הקבוצות הטובות ביותר ומשקיעים מאמץ, זמן וכסף רק כדי להגיע לתפקיד הנחשק, אז היכן אתם נמצאים.

המטרה שלנו היא לא לשבור את המוטיבציה שלכם אלא להציג לפניכם את המציאות כפי שהיא על מנת שתוכלו להתמודד עימה, ולעלות את הסיכויים שלכם כמה שניתן. יש לבצע הבחנה בין סוגי התפקידים המאתגרים בצה"ל. סוג ראשון הוא התפקידים השכליים, כאלה שדורשים לבצע מבחנים שונים אשר בוחנים את יכולת החשיבה שלכם ע"פ הדרוש לתפקיד. הסוג השני הוא התפקידים הקרביים אשר המבחנים שם בוחנים את החוזק המנטלי והפיזי של המועמדים.

הכנה "שכלית" לצה"ל

כבר ביצעתם מבחנים פסיכוטכניים ששיקפו את היכולת השכלית שלכם, אז למה צה"ל עושה לכם מבחנים נוספים?

הסיבה היא שכל תפקיד בצה"ל דורש תכונות וחוזקות שונות ועליהם לבחון מאפיינים אלה אצלכם כיוון שהבחינה הפסיכוטכנית היא בחינה כללית שאינה בוחנת ברזולוציות קטנות. לכן רוב המבחנים שתבצעו במיונים ובזימונים השונים הינם קשורים לתפקיד שאליו אתם נבחנים. השתדלו לא להילחץ מהמבחנים כיוון שכך תתפקדו יותר טוב וגם הסביבה שלכם תבחין במצבכם. מלבד זאת אם אתם נהנים מהמבחנים הללו זה סימן לבוחנים שיש לכם משיכה טבעית ומוטיבציה לתפקיד.

כיצד תתכוננו למבחנים?

בדקו מהן דרישות התפקיד, על מנת לדעת אילו תכונות ויכולות עליכם לשפר על מנת לעמוד בדרישות התפקיד. חפשו באינטרנט מידע ששותף הנוגע למבחנים ולמיונים השונים שמבצעים לתפקיד (בדרך כלל מי שלא עבר משתף), הכינו את עצמכם על פי הנאמר, הסיקו מסקנות כיצד עליכם לפעול בסיטואציות שונות היכן ניתן לשפר את המצב. למשל אם התפקיד דורש יכולות מסוימות בתכנות מחשבים ואינכם מכירים את השפה הדרושה, אל תהססו לרכוש קורס לימוד באינטרנט שישלים לכם את החסר לתפקיד, היום המידע זמין יותר מאי פעם.

הכנה קרבית לצה"ל

בעוד שלהכנה ה-"שכלית" צריך לשבת בד"כ הרבה בכיסא כדי להתכונן, ההכנה הקרבית לצה"ל דורשת לקום מהכיסא ובוחנת אתכם במישורים רבים יותר: מנטלית, פיזית ושכלית (לדוג' מטכ"ל). ע"מ להגיע לתפקידים איכותיים בשירות הקרבי וגם לצאת לקצונה עליכם להיות בעלי כוח רצון ושאיפות, אומרים לכם שאינכם יכולים עליכם להוכיח שאתם כן יכולים. לטובים שבטובים קשה מאוד להתקבל, ישנם  שלבים וקשיים רבים שלוחמים במטכ"ל, שייטת, 699, טיס וכו' צריכים לעבור.

כיצד תתכוננו לגיבושים?

עליכם להבין שעל מנת להצליח אתם צריכים להיות בד"כ חזקים מבחינה מנטלית, פיזית ושכלית. לכן מומלץ לקרוא על כל שלב שאתם עומדים לבצע טרם השלב, זאת בכדי שתוכלו להיות מוכנים מנטלית לקשיים שתעברו במיונים והגיבושים השונים. דבר נוסף שאי אפשר בלעדיו הוא להתחיל להתכונן פיזית לגיבושים, אם עד היום הייתם משחקים במחשב או צופים בטלוויזיה הגיע הזמן לצאת לדיונות באשדוד או וינגייט. עליכם להבין שהחוזק המנטלי הוא החשוב ביותר בגלל שבעקבותיו בא החוזק הפיזי והשכלי.

ההצעה הטובה ביותר שלנו היא לא לנסות להתמודד עם כל זה לבד הסיכויים שלכם להצליח להתקבל  לבד הוא נמוך מאוד. מצאו חברים בעלי רצונות ושאיפות דומים וצרו "קבוצת תמיכה" שתדחוף אחד את השני. הדרך הטובה ביותר להתקבל לתפקיד הקרבי שברצונכם להגיע הוא להיעזר בקבוצות הכנה לצה"ל אשר ילוו אתכם הן בבניית חוזק מנטלי, פיזי ושכלי. בקבוצות אלו תמצאו אנשים בעלי ניסיון אשר הגיעו לתפקידים נחשקים שונים בצה"ל והם יודעים בדיוק מה דרוש ממועמד ע"מ שיצליח להגיע לתפקיד. כמו כן יש להם את מערכת הקשרים שלהם שתעזור לכם לקבל זימון לתפקיד שאתם רוצים או אפילו להתקבל אליה. אחת הקבוצות הטובות ביותר בארץ ובעלת הניסיון הרב הינה קבוצת "אדרנלין כושר קרבי" אשר עזרה לרבים מלקוחותיה להגיע ליחידות הקרביות והלוחמות בצה"ל.

אם ברצונכם ליצור קשר ולקבל מידע בנוגע לקבוצה אנא מלאו את הפרטים האישיים שלכם.