טרם הצו ראשון

לשכת גיוס וצו ברשת

לשכת הגיוס המפגש הראשוני עם צה"ל

באיזה גיל מקבלים צו ראשון מלשכת גיוס?

גיל קבלת הצו הראשון הינו בסביבות גיל 16-17, תלוי בתאריך העברי בו נולדתם:
אם נולדתם בין חודש תשרי לסוף חודש אדר, תקבלו את הצו במהלך תקופה זו. אם נולדתם בחלק השני של השנה בין חודש ניסן לסוף חודש אלול, תקבלו את הצו בין אפריל לספטמבר שנה מאוחר יותר. לבירור מדויק של הנושא ניתן לפנות ללשכת גיוס (בתחתית העמוד תוכלו למצוא את מספרי הטלפון).

מה זה צו אחוד?

יתכן כי בית הספר שלך משתף פעולה עם צה"ל ומקיים יום מרוכז בו רוב התלמידים בכיתה יבצעו יחד את הצו ראשון בלשכת הגיוס וככה לא יהיו תלמידים שיפספסו חומרים ויצטרכו להשלים אותם.

מה יש להביא לצו ראשון?

    • תעודה מזהה (תעודת זהות, דרכון ישראלי, רישיון נהיגה ממוחשב או תעודת עולה).
    • טופס צו ראשון.
    • שאלון רפואי מלא וחתום ע"י רופא ואישורים רפואיים לגבי מחלות ואשפוזים.
    • מומלץ: תוצאות בדיקת שתן כללית עדכנית ל 3 חודשים לפני ההתייצבות.
    • תעודות (אישורים על לימודים עיוניים ומקצועיים).
    • מומלץ: טופס בדיקת ראייה למרכיבי משקפיים, כולל בדיקת קרקעית העין – לבעלי מס' 4 ומעלה (מרכיבי עדשות שאין בידם בדיקת חדות ראיה מתבקשים להסיר העדשות 24 שעות לפני ההתייצבות).
    • דרכון זר לתושבי חוץ.
    • עולים חדשים/ישנים: תעודת עולה.

מתי להגיע ללשכת גיוס בצו ראשון?

טרם ההגעה לצו ראשון מומלץ מאוד לדעת כיצד הנכם מתכוונים להגיע ללשכת גיוס על מנת שלא תתעכבו ותספיקו את כל שלבי המיון הנדרשים ביום אחד, במידה ותאחרו ייתכן ותצטרכו להגיע ליום נוסף של מיונים. השתדלו להקדים את הגעתכם בחצי שעה מהשעה הקבועה לכם בצו ראשון כדי שיהיה לכם מרווח לטעויות ועיכובים.

מה תפקיד לשכת גיוס?

לשכות הגיוס בארץ הינן תחת יחידת מיטב אשר אחראית על כוח האדם בצבא. לשכות הגיוס אחראיות על תהליך המיון לשירות הצבאי, אשר ביניהם הצו ראשון, פרופיל רפואי, שיבוץ למקצועות בצבא ועוד.

טרם הגיעכם ללשכת הגיוס קבלו טיפים ודברים שמומלץ שלא תשכחו לפני שאתם יוצאים

צו ברשת

צה"ל השתדרג והיום ניתן למלא שאלון לאימות נתונים אישיים עוד לפני שמגיעים ללשכת הגיוס דרך האינטרנט – הליך זה חוסך לכם זמן בשלב אימות הנתונים ומאפשר לכם להספיק את כל התחנות באותו היום. השאלון מורכב מ- 3 חלקים:

    1. מילוי פרטים אישיים: תדרשו לאשר את כתובת המגורים, הדת, האזרחות, מספר הטלפון שלכם ושל ההורים שלכם.
    2. מילוי פרטי משפחה: תדרשו למלא את פרטי ההורים שלכם ואת טיב הקשר שלכם וגם מידע על האחים ואחיות שלכם.
    3. מילוי פרטי לימודים: תדרשו למלא את מוסדות הלימוד בהם למדתם.

בנוסף אם אתם בעלי לקות למידה ויש בידכם אבחון ניתן להעלות את האבחונים שלכם דרך השאלון. ניתן לערוך את השאלון עד 5 ימים לפני הצו ראשון (במידה ושינתם את תאריך הצו ראשון אז אפשרות העריכה תתעדכן בהתאם).

– ישנן 5 לשכות גיוס בארץ ולשכה וירטואלית למידע נוסף יש ללחוץ כאן.

מהלך הצו ראשון

שלב ראשון- תחנת אימות הנתונים

בתחנת אימות הנתונים ישאלו אתכם שאלות על המידע הנמצא במאגרי המידע במחשבים שלהם, ובנוסף ישאלו אתכם על המשפחה,לימודים וכדו'.שלב זה אינו מוסיף ואינו גורע ולכן כדאי שתציגו את הנתונים כמו שהם. כמו כן באותו שלב ישנו מבחן בעברית שכולל דיבור, קריאה וכתיבה.
מומלץ בחום ללמוד את המילים הנמצאות בתרגולים שבאפליקציה, כיוון שישנו סיכוי גבוה שחלק מהמילים בתרגולים יופיעו בצו ראשון שלכם.

שלב שני- הבדיקה הרפואית

בבדיקה הרפואית יקבע סופית הפרופיל הרפואי שלכם. במהלך חלק זה הרופא/ה יבצע בדיקות גופניות בגופכם וזה כולל מישוש באיברים האינטימיים, כדי לוודא שתיהיו כשירים מבחינה רפואית לשירות שתעשו בצבא (אל דאגה,כולם עוברים את זה).
לאחר מכן תצטרכו להציג את הטופס הרפואי שהרופא המשפחתי שלכם מילא. הרופא ישאל אתכם מספר שאלות הנוגעות למה שרופא המשפחה שלכם כתב וישחרר אתכם. כמו כן עוברים בנוסף גם בדיקות שתן ובדיקות עיניים (לבדיקה לחץ כאן).

שלב שלישי- ראיון אישי

בחלק זה תעברו את הראיון אישי מול מאבחנת, שתשאל אתכם הרבה שאלות על עצמיכם, בראיון זה הצבא בוחן אתכם ואת התכונות שלכם במציאות ולא מה שרואים על הנייר.
בשלב זה הצבא ינסה להכיר אתכם מבחינת האופי, הערכים, במוטיבציית השירות שלכם וכיצד אתם מתמודדים במצבים מסוימים. חשוב שתבינו שתפקיד המאבחנת זה להכיר את התכונות שלכם בזמן קצר ולנסות להתאים אתכם לתפקיד שיתאים לאופי שלכם, ולכן השתדלו להיות עצמיכם ולהבליט את התכונות הנדרשות לתפקיד שברצונכם להגיע אליו.

חלק רביעי- הבחינה הפסיכוטכנית (הדפ"ר)

בחלק זה תבצעו את הבחינה הפסיכוטכנית דרך המחשב, בבחינה הפסיכוטכנית יופיעו שאלות בהבנת הנקרא, חשבון, צורות, אנלוגיות והבנת הוראות. חלק זה הוא החשוב ביותר מבין החלקים כיוון שיש לו את המשקל הרב ביותר בקב"א (מדרג אתכם איכותית מבחינת הצבא). לכן מומלץ להשקיע בו ולהשיג את התוצאה המקסימלית שתוכלו להשיג. באפליקציה מופיעים תרגולים לבחינה הפסיכוטכנית שיעלו את סיכוייכם להעלות את הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני) שלכם ובעקבות כך את הקב"א (קבוצת איכות).

תרגולים מבחנים פסיכוטכניים לצו ראשון

טיפים והמלצות:

הכנות לפני יום הצו ראשון:

ראשית כל, יום לפני הצו הראשון השתדלו לישון מוקדם, על מנת להיות מרוכזים ורעננים ביום למחרת.

מה צריך להביא איתכם לבקו"ם(בסיס קליטה ומיון):
1. ת"ז ,מי שאין לו, רשאי להביא גם דרכון.
2. צו התייצבות (הטופס הירוק שקיבלתם בדואר).
3. טופס שאלון רפואי מלא ע"י רופא משפחה.
4. אוכל ושתיה, יום זה יכול להיות ארוך ומייגע לכן מומלץ להביא אוכל ולא לסמוך על הכריכים שמחלקים בלשכה.

  • מומלץ להגיע מוקדם באותו היום ,כדי שלא תלחצו וגם בדר"כ מי שבא ראשון מסיים ראשון וכך לא תצטרכו לבוא יום נוסף בכדי לסיים את כל הצו ראשון.
  • כדי שלא תצטרכו לחכות זמן רב בהמתנה כל פעם, כאשר תהיו ליד המכונה המגנטית העבירו את המדבקה, אם לא תעבירו פשוט לא תכנסו לתור.

טיפים לבחינה הפסיכוטכנית:

* ראשית כל בתחילת המבחן ינתן לכם דף לבן ולא יתאפשר לכם להשתמש בשום דבר חוץ מהדף וכלי כתיבה, הבוחנת תגיד לכם להחזיר את הדף בסיום המבחן ולכתוב בתוך המסגרת, לא לשכוח להחזיר את הדף (חשוב לצבא לדעת אם אתם נשמעים להוראות כראוי).
* הגיעו רגועים למבחן, תאכלו, לכו לשירותים העיקר שתכנסו רגועים ומרוכזים (במקרה ואינכם מרגישים בטוב, בקשו לבוא ליום נוסף מכיוון שבד"כ מי שעשה מבחנים אלו לא יוכל לחזור עליהם חוץ ממקרים מיוחדים), המבחן הוא כ-שעתיים וחצי תלוי בקצב הנבחן .
* עוזר מאוד!!! לפני המבחן רשמו בדף את כל סדר אותיות הא-ב ומעליהם את המספר הגאומטרי שלהם (לדוגמא האות כ=11) זה יעזור לכם רבות ויחסוך לכם זמן רב.

נושאים שעליכם לדעת היטב:

* בעיות הספק (עבודה=כמות x הספק), בעיות תנועה (דרך=מהירות x זמן), שליטה טובה באחוזים.
* בחלק של הבנת הוראות רבים טועים בשאלות מסוג זה לכן כדאי לכם להבחין בתשובה.

שאלה:
מצא את הסיפרה השניה במספר הראשון (משמאל). הסיפרה הראשונה במספר השני, הסיפרה הרביעית במספר הרביעי,

הסיפרה השלישית במספר החמישי ואת הסיפרה השניה במספר השלישי, סכום אותם ורשום את הסכום שמצאת.

4126 3139 2124 8973 4567

תשובה: 6+3+3+1+2=15

הסבר פתרון:            4126       3139       2124       8973      4567

6 + 3 + 3 + 1 + 2 = 15

הספרה הראשונה הינה תמיד ספרת האחדות, השנייה ספרת העשרות וכו'.

בנוסף כאשר מופיעה המילה משמאל סוגריים פרוש הדבר שסדר המספרים מתחיל משמאל לימין, לכן 4567 הוא המספר הראשון משמאל ו המספר- 3139 הוא המספר הרביעי משמאל.

טיפים נוספים תוכלו למצוא כאן

מה מתגייסים לצו ראשון- דפ"ר90 מציע לכם?

לקבל הזדמנות לשפר את הסיכויים שלכם בבחינה בצו ראשון ובכך לקבל דפ"ר(דירוג פסיכוטכני ראשוני) גבוה יותר אשר יעלה את הקב"א(קבוצת איכות) שלכם ובעקבות כך להצליח לקבל זימונים ומיונים ליחידות אטרקטיביות. בדפ"ר90 תוכלו למצוא מספר רב של תרגולים ומבחנים שונים אשר יכינו אתכם לבחינה. הנושאים שדפ"ר90 יכין אתכם הם חשיבה כמותית, אנולוגיות צורניות ומילויות, הבנת הנקרא, הבנת הוראות, מילים לצו ראשון.

הקלות לצו ראשון – האם הקלות מהבית ספר תופסות בצו ראשון?

הצו הראשון מכיל בתוכו את שלב המבחן הפסיכוטכני שבו המלש"בים מבצעים בחינה המכילה חמישה פרקים מוקצבים בזמן: חשיבה כמותית, אנלוגיות צורניות, אנלוגיות מילוליות, הבנת הוראות והבנת הנקרא.

בבחינה הפסיכוטכנית ישנם נבחנים הזכאים להקלות בצו ראשון, בדומה לתלמידים בעלי איבחונים בבתי ספר תיכוניים. לפיכך יכולים תלמידים אלו לזכות בהקלות שיקלו עליהם ויעזרו לשפר את ציון הקב"א והדפ"ר שלהם.

למה חשוב להשתמש בהקלות בצו ראשון?

צה"ל מייחס חשיבות רבה למבחנים אלו, המהווים גורם מכריע בקביעת שיבוץ המלש"ב בצה"ל. לאור חשיבות המבחנים ולאור העובדה שניתן לבצעם רק פעם אחת לרוב, חשוב מאוד להגיע למבחנים רעננים ולאחר שינה טובה. מוכנות ורצינות יאפשרו לכם להגיע להישגים הטובים ביותר.

לכן אין לזלזל בהקלות אלו מכיוון שהן יאפשרו לכם לקבל נתונים גבוהים יותר ונתונים אלו הם גורם מכריע למיונים אותם המלש"ב יקבל ועל שיבוצו העתידי.

האם הקלות פוגעות בנתונים האישיים של אותם תלמידים?

לא, ההקלות שיש לכל מלש"ב אינן פוגעות בשום נתון אישי ומשמשות את הנבחן אך ורק ביום הצו ראשון. נתוני מתגייס  אשר עשה את המבחן עם הקלות או ללא הקלות יהיו שווים לחלוטין. בנוסף, למעלה מ-45 אחוז מהנבחנים הניגשים לבחינה מגישים את האבחונים למיטב!

לקויות למידה בצו הראשון לא יכולות להזיק אלא להפך – רק לשפר אותם

האם ההקלות שתקפות בבית ספר תקפות גם בצו ראשון?

לא, ישנן הקלות שלא ניתן לקבל ביום הצו ראשון למשל: דף נוסחאות, הקראה או בחינה בעל פה. בנוסף, יתכן שנבחן יביא את האבחון שלו ביום הבחינה ולא יקבל את כל ההקלות שהומלצו בו.

ישנם מאבחנים שמוסמכים במיוחד לבדוק מסמכים אלו והם מסתכלים עליהם כאילו נבדקו בפעם הראשונה ואף לא בהכרח מודעים להקלות שהם מקנים לך כמלש"ב בבית הספר.
הם בוחנים אותם בשיטה שלמדו ובהתאם להחלטתם תקבל/לא תקבל 

התאמות.

מהם כלל סוגי ההקלות שניתן לקבל ביום הצו ראשון?

  • תוספת זמן של 25 אחוז
  • הפסקות רענון בין פרק לפרק
  • שימוש במחשבון בחלק הכמותי
  • מבחן מקוצר/מותאם

* רוב התלמידים בעלי ההקלות מקבלים 25 אחוז תוספת זמן, אך שאר ההקלות ינתנו לפי שיקול דעת המאבחנת הפסיכוטכנית ואין זה מדע מדוייק.

האם כל אבחון מתקבל בצו ראשון?

לא, ישנן הקלות שנבחנים מקבלים בהחלטת בית הספר אך ביום הצו ראשון הקלות הללו לא יתקבלו.

בתור מאבחנת שהתעסקה רבות באבחונים הייתי עדה להרבה מאוד מלש"בים שהעדיפו לוותר על האבחון שלהם על מנת לסיים הליכים במהרה, וברוב המקרים זה רק פגע להם בנתונים. כדי למנוע כמה שיותר מקרים כאלו אסביר מה נדרש לעשות על מנת לקבל עזרה במבחנים הפסיכוטכניים.

מספר מסמכים יכולים להקנות התאמות במבחנים הפסיכוטכניים- 

1 .אבחון דידקטי/פסיכולוגי/נוירולוגי מלא:

ישנם מספר חוקים שחייבים להתקיים על מנת שהאבחון בכלל ייבדק-

  • על האבחון צריך להיות רשום השם המלא שלך, מספר תעודת זהות, תאריך לידה, תאריך ביצוע האבחון והגיל בו נעשה האבחון. מועד עריכת האבחון יהיה מהחופש הגדול בין כתה ו' לז' ומעלה.
  • חובה שם מלא של המאבחן, המוסד במסגרתו נערך האבחון, תואר אקדמי בציון סוג ההתמחות ומספר רישוי (אם קיים) וחתימה של המאבחן.
  • יש להביא את כלל הדפים ולא רק את דף הסיכום.

2 . אבחון ועדת השמה:

  • צריכה להיות חתומה ע"י הגורמים שהיו בועדה- עירייה, מאבחן.
  • צריכה להיות מהחופש בין ו' לז' ומעלה. (יש להביא ללשכה גם ועדות קודמות יותר היות והן יכולות לעזור בתחנת אימות הנתונים).

3. אבחנת קשב:

רק ע"י נוירולוג/פסיכולוג/פסיכיאטר או רופא משפחה המוסמך לכך.

4. מסמכים רפואיים:

כל מסמך/בעיה רפואית שעלולים להפריע במהלך המבחנים ייבדקו בצורה פרטנית על ידי האחראים לכך ויכולים גם כן להקנות התאמות במבחנים במקרים מסוימים.

מה התהליך הנכון לקבלת הקלות בצו ראשון?

כדאי להגיע ליום הצו ראשון מוכנים ולא להתעכב בלשכת גיוס, עליכם לטפל מראש בכל מסמכי האבחון. על מנת שתדעו מראש מהן ההקלות שמגיעות לכם וכך לא תתעכבו יתר על המידה ביום הצו ראשון, לכן כשבועיים מראש לפחות יש לשלוח את האבחון ל"מיטב" בפקס 03-7388880 או במייל  [email protected].

ברוב במקרים אבחון ייבדק עוד לפני הגעתך ללשכה וכשתגיע תחנת המבחנים כבר יידעו האם קיבלת הקלות או לא. ניתן גם להתקשר למיטב כמה ימים לפני מועד הצו הראשון ולוודא שהאבחון אכן נקלט במערכת וכמובן להביא את כלל המסמכים גם ללשכה.

תלמיד שלא הביא את האבחון ורוצה בכל זאת לבצע את המבחן ללא הקלות יצטרך לחתום על ויתור ולא יוכל לבצע  שוב את הבחינה (לא מומלץ לוותר על הקלות אלו).

שוב אציין כמה חשוב להגיש את המסמכים הללו. המבחנים הפסיכוטכניים הם מבחנים ארוכים ומרובי נושאים. כל הקלה שמקבלים יכולה לעזור בצורה משמעותית למהלך המבחן ויכולה להוות גורם מכריע בתוצאה של המבחן. זה יכול רק לתרום!

דגשים:

  • על התלמיד לוודא שהאבחון אותו הוא מציג מכיל את כלל העמודים ולא רק את עמודי סיכום המלצות האבחון.
  • רצוי להתקשר למיטב שבוע מראש ולוודא שהאבחון התקבל ומהם ההקלות שקיבלתם.
  • ביום הצו ראשון יש להביא את כל המסמכים המופיעים לעיל!!!
  • תלמיד שלא שלח מראש אבחון יכול להביאו ביום הצו ראשון, אך יתכן שדבר זה יעכב אותו והתלמיד עלול יהיה לחזור ללשכת גיוס ליום נוסף.
  • תלמיד שלא הביא את האבחון ורוצה בכל זאת לבצע את המבחן ללא הקלות יצטרך לחתום על וויתור ולא יוכל לבצע  שוב את הבחינה (לא מומלץ לוותר על הקלות אלו).

חלק מהמידע נלקח מפרסומי אכ"א, מומלץ לכל מלש"ב לבחון באופן ישיר את המידע לעיל

קראו עוד על המבחנים הפסיכוטכניים

לקבלת מידע נוסף אודות הקלות לצו ראשון ניתן להיכנס לתוך אתר מיטב

איך להגיע לתפקיד איכותי בצה"ל?

צו ראשון

כדי להצליח להשיג את התפקיד שאתם רוצים בצה"ל כגון: מיונים למודיעין, מיונים לטיס או סיירות עליכם להשקיע מאמצים רבים ושיהיה לכם מזל. אז כיצד משפרים את המזל שלכם? בעזרת שימוש בכל האמצעים שיש לכם על מנת להשיג את התפקיד הנחשק.

דבר ראשון, תצטרכו להשקיע כמה שיותר מאמצים בצו ראשון שם ייקבעו נתוני האיכות שלכם בעיני צה"ל ולכן עליכם לעשות את המיטב שלכם. זה מתחיל בהכנה למבחנים בצו ראשון, בשיפור הפרופיל היכן שאפשר, בהצגת מוטיבציה לשירות בצה"ל ובלקיחת מקצועות לימוד רלוונטיים לתפקידים שאתם רוצים להיכנס אליהם. אז אם אתם לפני צו ראשון מומלץ להתנסות בתרגול המבחנים הפסיכוטכנים.

לאחר שהצלחתם להשיג את הנתונים הטובים ביותר שיכולתם להשיג עליכם להכין להחליט לאן ברצונכם להגיע – מדריך שיסייע לכם לקבל החלטה מושכלת תמצאו כאן ואם אתם צריכים מידע אודות היחידות השונות שאתם יכולים לשרת בהן לחצו כאן.

יופי! החלטתם לאילו תפקידים אתם מנסים להתקבל, הגיע הרגע שבו אתם נלחמים בעולם כדי להגיע למקום אליו אתם שואפים.

קרציות

זה מתחיל בחיפוש דרכי יצירת קשר לגורמים שאתם מנסים להגיע אליהם, במידה ואינכם מצליחים להשיג אותם פנו למיטב שיפנו אתכם למקומות הנדרשים. הצלחתם ליצור קשר, שלחו בקשות להתמיין ביחידות אלו דרך כל אמצעי תקשורת והתקשרו לאחר מכן על מנת לוודא שהבקשה הצליחה להגיע ליעדה, ואם לא הגיעה שובו ושלחו פעם נוספת – הראו נחישות.

מתוך דוח מבקר המדינה לשנת 2016 בנוגע למיון וגיוס בצה"ל נרשם במילים אלו ש-

למלשב"ים "עקשניים" יש סיכוי טוב יותר מלמלש"בים אחרים לקבל את מבוקשם

שלחתם את בקשות המיונים, אבל מי אמר שישלחו לכם זימון?! הבקשה שלכם יושבת על ערימת דפים בגודל מילון אבן-שושן, אז כיצד תבלטו יותר מהאחרים? הבליטו תכונות ודברים רלוונטים שיש בכם הנוגעים לתפקיד שברצונכם להגיע אליו וכך תשפרו את סיכוי תפישת עיני בוחן הבקשות. הדגשת היתרונות שלכם יעזור לכם אבל אין מרכיב אשר יפתח לכם דלתות כמו עזרה של מקורבים.

קומבינות

כמה שזה נשמע רע אבל זאת המציאות. עזרה של אנשים שאתם מכירים היא זו שתצליח לפתוח לכם את הדלתות למקומות שאתם רוצים להגיע. תחשבו על זה לרגע, מה שקורה למישהו שנמצא ביחידה איכותית ושקשה להגיע אליה בד"כ – הוא ינסה להכניס את חבריו או מקורביו למקום וזאת בכדי שגם הם יוכלו להנות מהמקום הזה, דבר זה גם יעלה את ערכו בעיני סביבתו כאחד שיש לו יכולת לעזור ולסדר את חבריו. בדרך כלל זה שאתם לא מקבלים זימון זה לא בגלל שמזלזלים בכם אלא בגלל עומס ואדישות, אז לכן אתם צריכים מישהו מבפנים שיפקח את עיני המזמנים וכאן מתחיל הזמן שלכם להתעקש. התחילו מהסביבה הקרובה לכם, כלומר משפחה וחברים בררו איתם אם הם יכולים לעזור לכם בהשגת הזימון, אם המעגל הקרוב אינו מצליח – פנו למעגל היותר רחב אנשים מהבית כנסת או מהמושב עד שתצליחו למצוא מישהו שכן יוכל.

מתוך דוח מבקר המדינה לשנת 2016 בנוגע למיון וגיוס בצה"ל נרשם במילים אלו ש-

מלש"בים פונים לעתים לגורמים בכירים שונים, כגון לראש אכ"א ואף לסגן הרמטכ"ל, שמצדם מעבירים את הפניות למיטב

עליכם לזכור דבר אחד חשוב והוא שבדרך כלל הטובים ביותר מצליחים להגיע למקומות שאליהם הם ראויים, אבל גם אם אתם הטובים ביותר (וקל וחומר אם אינכם כאלה) אתם עדיין חייבים לעשות את כל המאמצים בכדי לשפר את הסיכויים שלכם.

מזל טוב! הצלחתם לעקוף את החלק הקשה! והוא לקבל את הזימון הנחשק, כעת הכינו את עצמכם ככל שניתן על מנת להגיע מוכנים לכל מטלה שיטילו עליכם, מכאן העניינים תלויים בעיקר ביכולות שלכם ובהתאמה שלכם לתפקיד.

הכינו תמיד תוכניות גיבוי למקרה שדברים לא ילכו כפי שצפיתם, חלק מהחיים זה אכזבות וכישלונות ורק כך תשיגו הצלחות (ככל שתחוו יותר אכזבות וכישלונות – כך תשיגו יותר הצלחות, כי פוטנציאל של כל כישלון הוא הצלחה).

חשיבות המבחן הפסיכוטכני בצו ראשון

מבחן פסיכוטכני וציון הדפ"ר?

הדפ”ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) הוא הציון של המבחן הפסיכוטכני אשר כל המועמדים לפני שירות בטחוני (מלש”ב) עוברים בצו הראשון. מטרת המבחן הפסיכוטכני היא לבחון את יכולת החשיבה של המועמדים בשאלות חישוביות, הבנה וכדו'.

נתון משמעותי, אשר משפיע ישירות על הקב”א (הסבר בהמשך…). הדפ”ר מרכיב כ-50% מהקב”א של גברים ו-60% מהקב”א של נשים. ציון הדפ”ר נע בין 10 ל-90, בכפולות של 10. ורק כ-5% אחוז מהנבחנים מצליחים להשיג דפ"ר 90.

איך ציון המבחן הפסיכוטכני משפיע על הקב"א?

הקב"א (קבוצת איכות) משייכת אתכם לאיזו קבוצת איכות מבחינת צה"ל אתם שייכים. הקב"א נקבעת בעיקר ע"פ ציון הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) הנקבע לפי המבחנים הפסיכוטכניים המבוצעים בצו ראשון, הראיון האישי שאתם עוברים בלשכת גיוס וע"פ מקצועות הלימוד שלכם בבית ספר.

החלק של הדפ"ר, שהוא המבחנים הפסיכוטכנים שתבצעו בלשכת גיוס, מהווה 50% מהציון הכללי לבנים ולבנות 60% מהציון הכללי, והוא החלק העיקרי שאפשר להתכונן אליו טרם הזימון.

האפשרויות לאחר המבחן הפסיכוטכני?

אתם עומדים לפני 3 או 2 שנים של שירות צבאי אשר ישנו את חייכם לתמיד. הצבא קובע את התפקידים שתקבלו על פי הקב"א והדפ"ר שתקבלו, אם ברצונכם להשיג תפקיד איכותי בצבא עליכם לקבל כמה שיותר גבוה בדפ"ר.

אם יש לכם פרופיל קרבי מתאים ואתם חולמים להגיע לטיס או לשייטת 13, סיירת מטכ"ל, שלדג, 669 (יחידת חילוץ), חובלים, דובדבן, אגוז, מגלן ולכל סיירת רצינית אחרת או שברצונכם להיות קצינים או מפקדים בכדי לשפר את סיכוייכם עליכם לקבל דפ"ר וקב"א כמה שיותר גבוה!!

אם אין לכם פרופיל צבאי מתאים לקרבי אבל אתם רוצים להגיע ליחידה טכנולוגית מתקדמת או ליחידת מודיעין למשל 8200, ממר"ם, פסגות וכו'. המבחן הפסיכוטכני ישפיע עליכם הרבה יותר ויוביל אתכם לתפקיד שימצה את יכולתיכם השכליות. כמו כן כדי להיות מפקדים או קצינים עליכם להשיג ציון דפ"ר גבוה מספיק, ולא, לא תוכלו לצאת לקצונה ופיקוד (כמובן שיש חריגים!).

למה חשוב להצליח במבחן הפסיכוטכני?

יש לכם רק הזדמנות אחת לעשות את המבחן הפסיכוטכני (ישנם מקרים חריגים מעטים ביותר). לכן עליכם להשיג את הטוב ביותר שלכם בבחינה זו. הבחינה הפסיכוטכנית דומה לבחינה הפסיכומטרית במספר מישורים אך שונה ממנה.

הציון שלכם בצו ראשון הוא יחסי(בדומה לפסיכומטרי), כלומר הציון שלכם נקבע יחסית לתלמידים אחרים שמבצעים את הבחינה-לכן רק כ-5% מהאוכלוסייה הנבחנת שהיא בעלת הציונים הגבוהים ביותר מצליחה להשיג דפ"ר 90.

מדוע חשוב להתכונן למבחן בצו ראשון?

כיום רוב התלמידים מבינים את חשיבות המבחנים הפסיכוטכנים ולכן אין זה מפתיע שעשרות אלפי תלמידים שנמצאים טרם מיוני הצו ראשון שלהם מתכוננים לקראתם. זאת מתוך ידיעה שבדרך כלל 10% מבעלי הציונים הגבוהים ביותר(בעלי דפ"ר 90/80) מצליחים להגיע ליחידות איכותיות ביותר בצה"ל.

לכן על מנת לשפר את הסיכויים לעומת שאר התלמידים האחרים נדרש להתכונן לקראת המבחנים דרך הכנה למבחנים לצו ראשון, והכנה לראיון האישי ע"י גורמים שונים.

לטיפים ליום הצו ראשון בקרו באתר מיטב.

מה מתגייסים לצו ראשון- דפ"ר90 מציע לכם?

לקבל הזדמנות לשפר את הסיכויים שלכם בבחינה בצו ראשון ובכך לקבל דפ"ר(דירוג פסיכוטכני ראשוני) גבוה יותר אשר יעלה את הקב"א(קבוצת איכות) שלכם ובעקבות כך להצליח לקבל זימונים ומיונים ליחידות אטרקטיביות. בדפ"ר90 תוכלו למצוא מספר רב של תרגולים ומבחנים שונים אשר יכינו אתכם לבחינה. הנושאים שדפ"ר90 יכין אתכם הם חשיבה כמותית, אנולוגיות צורניות ומילויות, הבנת הנקרא, הבנת הוראות, מילים לצו ראשון.