מיונים למודיעין – ובכלל איך להגיע לתפקיד איכותי בצה"ל?

צו ראשון

כדי להצליח להשיג את התפקיד שאתם רוצים בצה"ל כגון: מיונים למודיעין, מיונים לטיס או סיירות עליכם להשקיע מאמצים רבים ושיהיה לכם מזל. אז כיצד משפרים את המזל שלכם? בעזרת שימוש בכל האמצעים שיש לכם על מנת להשיג את התפקיד הנחשק.

דבר ראשון, תצטרכו להשקיע כמה שיותר מאמצים בצו ראשון שם ייקבעו נתוני האיכות שלכם בעיני צה"ל ולכן עליכם לעשות את המיטב שלכם. זה מתחיל בהכנה למבחנים בצו ראשון, בשיפור הפרופיל היכן שאפשר, בהצגת מוטיבציה לשירות בצה"ל ובלקיחת מקצועות לימוד רלוונטיים לתפקידים שאתם רוצים להיכנס אליהם. אז אם אתם לפני צו ראשון מומלץ להתנסות בתרגול המבחנים הפסיכוטכנים.

לאחר שהצלחתם להשיג את הנתונים הטובים ביותר שיכולתם להשיג עליכם להכין להחליט לאן ברצונכם להגיע – מדריך שיסייע לכם לקבל החלטה מושכלת תמצאו כאן ואם אתם צריכים מידע אודות היחידות השונות שאתם יכולים לשרת בהן לחצו כאן.

יופי! החלטתם לאילו תפקידים אתם מנסים להתקבל, הגיע הרגע שבו אתם נלחמים בעולם כדי להגיע למקום אליו אתם שואפים.

קרציות

זה מתחיל בחיפוש דרכי יצירת קשר לגורמים שאתם מנסים להגיע אליהם, במידה ואינכם מצליחים להשיג אותם פנו למיטב שיפנו אתכם למקומות הנדרשים. הצלחתם ליצור קשר, שלחו בקשות להתמיין ביחידות אלו דרך כל אמצעי תקשורת והתקשרו לאחר מכן על מנת לוודא שהבקשה הצליחה להגיע ליעדה, ואם לא הגיעה שובו ושלחו פעם נוספת – הראו נחישות.

מתוך דוח מבקר המדינה לשנת 2016 בנוגע למיון וגיוס בצה"ל נרשם במילים אלו ש-

למלשב"ים "עקשניים" יש סיכוי טוב יותר מלמלש"בים אחרים לקבל את מבוקשם

שלחתם את בקשות המיונים, אבל מי אמר שישלחו לכם זימון?! הבקשה שלכם יושבת על ערימת דפים בגודל מילון אבן-שושן, אז כיצד תבלטו יותר מהאחרים? הבליטו תכונות ודברים רלוונטים שיש בכם הנוגעים לתפקיד שברצונכם להגיע אליו וכך תשפרו את סיכוי תפישת עיני בוחן הבקשות. הדגשת היתרונות שלכם יעזור לכם אבל אין מרכיב אשר יפתח לכם דלתות כמו עזרה של מקורבים.

קומבינות

כמה שזה נשמע רע אבל זאת המציאות. עזרה של אנשים שאתם מכירים היא זו שתצליח לפתוח לכם את הדלתות למקומות שאתם רוצים להגיע. תחשבו על זה לרגע, מה שקורה למישהו שנמצא ביחידה איכותית ושקשה להגיע אליה בד"כ – הוא ינסה להכניס את חבריו או מקורביו למקום וזאת בכדי שגם הם יוכלו להנות מהמקום הזה, דבר זה גם יעלה את ערכו בעיני סביבתו כאחד שיש לו יכולת לעזור ולסדר את חבריו. בדרך כלל זה שאתם לא מקבלים זימון זה לא בגלל שמזלזלים בכם אלא בגלל עומס ואדישות, אז לכן אתם צריכים מישהו מבפנים שיפקח את עיני המזמנים וכאן מתחיל הזמן שלכם להתעקש. התחילו מהסביבה הקרובה לכם, כלומר משפחה וחברים בררו איתם אם הם יכולים לעזור לכם בהשגת הזימון, אם המעגל הקרוב אינו מצליח – פנו למעגל היותר רחב אנשים מהבית כנסת או מהמושב עד שתצליחו למצוא מישהו שכן יוכל.

מתוך דוח מבקר המדינה לשנת 2016 בנוגע למיון וגיוס בצה"ל נרשם במילים אלו ש-

מלש"בים פונים לעתים לגורמים בכירים שונים, כגון לראש אכ"א ואף לסגן הרמטכ"ל, שמצדם מעבירים את הפניות למיטב

עליכם לזכור דבר אחד חשוב והוא שבדרך כלל הטובים ביותר מצליחים להגיע למקומות שאליהם הם ראויים, אבל גם אם אתם הטובים ביותר (וקל וחומר אם אינכם כאלה) אתם עדיין חייבים לעשות את כל המאמצים בכדי לשפר את הסיכויים שלכם.

מזל טוב! הצלחתם לעקוף את החלק הקשה! והוא לקבל את הזימון הנחשק, כעת הכינו את עצמכם ככל שניתן על מנת להגיע מוכנים לכל מטלה שיטילו עליכם, מכאן העניינים תלויים בעיקר ביכולות שלכם ובהתאמה שלכם לתפקיד.

הכינו תמיד תוכניות גיבוי למקרה שדברים לא ילכו כפי שצפיתם, חלק מהחיים זה אכזבות וכישלונות ורק כך תשיגו הצלחות (ככל שתחוו יותר אכזבות וכישלונות – כך תשיגו יותר הצלחות, כי פוטנציאל של כל כישלון הוא הצלחה).